Μητσοτάκης: Πήγε σαν τον κλέφτη στη Βουλή και αποχώρησε επιδεικτικά – Fake news για το Μάτι και σιωπή για τα Τέμπη

Απαξιωτικός και προσβλητικός απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, καθώς «πήγε, είδε και απήλθε», χωρίς καν να μπει στον κόπο να ακούσει τι έχουν να πουν.

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη, αποχώρησε από την Ολομέλεια, περιφρονώντας τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. «Δεν βλέπω τον κύριο Μητσοτάκη, δεν μας έκανε τη χάρη να μείνει εδώ. Είναι ο κ. Βορίδης ως ο αντ’ αυτού θα κάτσει για να απαντήσει. Υποθέτω ότι για αυτό σας κρατάνε» σχολίασε με νόημα ο Σωκράτης Φάμελλος.

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον εαυτό του εγγυητή του κράτους δικαίου, παρά το γεγονός ότι επί ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς από διεθνείς οργανισμούς, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε «όσους εμφανίζουν την Ελλάδα σαν Χούντα», επικαλούμενος τις δηλώσεις της αρμόδιας επιτρόπου, Βέρα Γιούροβα, η οποία παρατήρησε «πρόοδο στα ζητήματα κράτους δικαίου». Επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «ακοστολόγητες υποσχέσεις» και «οπισθοδρομισμό» αντίστοιχα.

Επιπλέον, πυρά εξαπέλυσε και προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού και ιδιοκτήτες της πίστης μας».

Αναφορικά με τη δίκη για τη πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, επιστράτευσε fake news που έχουν καταρριφθεί, υποστηρίζοντας ότι τα αδικήματα κρίθηκαν με βάση ευμενέστερο πλαίσιο το οποίο ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν κρινόντουσαν με τον πλαίσιο το οποίο εμείς ψηφίσαμε, οι ποινές θα ήταν αυστηρότερες». Παράλληλα είπε ότι «οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές, ούτε τελεσίδικες. Μπορούν, εφόσον η δικαιοσύνη το κρίνει, να επανεξεταστούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας προεκλογικό τόνο στην ομιλία του, κατέληξε με μπόλικη κινδυνολογία:

«Σηκώνουμε το γάντι των πραγματικών διλημμάτων αυτών των εκλογών. Θέλουμε να εξακολουθήσουμε την πορεία σιγουριάς ή να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει με νέα πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις στην ευρωβουλή ή θα στείλουμε εκπροσώπους που κατηγορούν τον τόπο και την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία; Θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί